Publicaties

Het Gateway-project: de eerste stap in de ontwikkeling van de Airport Village

Om de brandveiligheid van de kabelbanen in Gateway te garanderen, zijn ze van het gelijkvloers tot en met de elfde verdieping omkast met brandwerende fibersilicaatplaten. Deze opdracht werd uitgevoerd door Bio Benelux. Sales executive Sandra Allemeersch: “Daarnaast zorgen we eveneens voor de brandwerende afdichtingen van alle technische doorvoeringen, wat we ook hebben gedaan in het Gatewayproject. Daar hebben we een duizendtal brandwerende kabeldoorvoeringen gerealiseerd in opdracht van VMA. In overleg met Seco en Promat hebben we eveneens nieuwe kennis verworven inzake het brandveilig maken van busbaren. Vandaar dat Gateway zonder twijfel een van onze grootste en interessantste projecten tot nu toe was.”
Lees Meer

Complex Ledeganck krijgt brandwerende afdichtingen!

In opdracht van de Universiteit Gent wordt complex Ledeganck grondig gerenoveerd. Midden 2014 moeten de werken afgelopen zijn. Het gebouw krijgt een volledig nieuwe inrichting en gevel. Bio Benelux levert de brandwerende installatie.
Lees Meer

Datacenters van BNP Paribas Fortis : Passieve brandbeveiliging

BNP Paribas Fortis rondde eind oktober 2015 de bouw af van twee gloednieuwe datacenters in Bastogne en Vaux-sûr-Sûre. Ze vertegenwoordigen een investering van meer dan 200 miljoen Euro en nemen uiteindelijk meer dan 50.000 vierkante meter aan gebouwen in.
De brandbeveiliging van BIO Benelux was een belangrijk onderdeel van het werk.
Lees Meer